hőkamerás vizsgálat

Hőkamerás vizsgálat

Milyen problémákra megoldás a hőtérképes vizsgálat?

  • Hőhidak feltárása

  • Penészedés okainak feltárása

  • Nyílászárók légzárásának vizsgálata

  • Beázás, intenzív vizesedés feltárása

  • Beépített fűtéscsövek, felületfűtési körök felderítése

hőhidak penész
rosszul záródó ablak
hőkamerás vizsgálat
hőtérképes vizsgálat

A hőkamerás vizsgálat ára

Társasház lakás – 18.000 Ft (bruttó)

Családi ház – 22.000 Ft (bruttó)

Hívjon most! 06 20 595 2054

A fentiektől eltérő épület esetén egyedi ajánlatot adunk. Az árak bruttó árak, nincs plusz áfa költség. A fenti árak tartalmazzák a helyszíni hőkamerás vizsgálatot, és tanácsadást, valamint a felvételek átadását elektronikus formátumban. Debrecenben kiszállási díj nélkül, azon kívül 100 Ft/km a kiszállás ára.

Fontos tudnivalók a hőkamerás vizsgálatról

Hiteles hőkamerás vizsgálathoz ideális esetben a vizsgálatot megelőző 24 órában a külső és belső terek közötti hőmérsékletkülönbség 15°C, de legalább 10°C. Továbbá a külső felületeknek száraznak kell lenniük, mert az eső áztatta vakolat nem ad megfelelő eredményt. Ezen kívül még fontos, hogy a szélsebesség ne haladja meg a 25 km/h-t és ne süsse a nap a külső felületeket. Mindezen feltételek miatt a hőkamerás felvételek készítésére alapvetően novembertől márciusig alkalmas az időjárás, akkor is jellemzően a felhős napokon, vagy az esti, hajnali órákban.

Hőkamerás vizsgálat készítésével ellenőrizhető egy új ház építése, vagy meglévő épület felújítása esetén, hogy a kivitelező korrekt módon dolgozott. Illetve még mielőtt megvásárolnánk egy régebbi építésű házat, a hőtérkép feltárja a rejtett hibákat. Segítségével ellenőrizhetjük, hogy a hőszigetelés hiánya, vagy éppen a rosszul záródó ablakok okozzák a magas fűtésszámlát. Nyáron pedig a napelemeket és napkollektorokat érdemes megvizsgálni, ha a tervezettnél kevesebb a megújuló energia.

+36 20 595 2054
info@viaenergia.hu