hőkamerás vizsgálat

Hőkamerás Vizsgálat

Milyen problémákra megoldás a hőtérképes vizsgálat?

  • Hőhidak feltárása

  • Penészedés okainak feltárása

  • Nyílászárók légzárásának vizsgálata

  • Vizesedés, szivárgás felderítése

  • Beépített fűtéscsövek, felületfűtési körök felderítése

  • Hibás, tűzveszélyes elektromos kapcsolók, konnektorok felkutatása

hőhidak penész
huzatos ablakok
hőtérképes vizsgálat
termográfia

A hőkamerás vizsgálat ára

Társasházi lakások – bruttó 12.000 Ft

Családi házak 120m2-ig – bruttó 18.000 Ft

Ingyenes Kiszállás – Debrecenben és 20km-es körzetében

 

A fentiektől eltérő épület esetén egyedi ajánlatot adunk. Az árak bruttó árak, nincs plusz áfa költség. A fenti árak tartalmazzák a helyszíni hőkamerás vizsgálatot, és tanácsadást, valamint a felvételek átadását elektronikus formátumban. Amennyiben külön írásos felmérési jegyzőkönyvet igényelnek az társasházi lakások esetében +8.000 Ft, családi házak esetében +12.000 Ft. Debrecentől 20km-nél messzebbi település esetén a kiszállási díj 70 Ft/km.

Fontos tudnivalók a hőkamerás vizsgálatról

Hiteles hőkamerás vizsgálathoz ideális esetben a vizsgálatot megelőző 24 órában a külső és belső terek közötti hőmérsékletkülönbség 15°C, de legalább 10°C. Továbbá a külső felületeknek száraznak kell lenniük, mert az eső áztatta vakolat nem ad megfelelő eredményt. Ezen kívül még fontos, hogy a szélsebesség ne haladja meg a 25 km/h-t és ne süsse a nap a külső felületeket. Mindezen feltételek miatt a hőkamerás felvételek készítésére alapvetően novembertől márciusig alkalmas az időjárás, akkor is jellemzően a felhős napokon, vagy az esti, hajnali órákban.

Hőkamerás vizsgálat készítésével ellenőrizhető egy új ház építése, vagy meglévő épület felújítása esetén, hogy a kivitelező korrekt módon dolgozott. Illetve még mielőtt megvásárolnánk egy régebbi építésű házat, a hőtérkép feltárja a rejtett hibákat. Segítségével ellenőrizhetjük, hogy a hőszigetelés hiánya, vagy éppen a rosszul záródó ablakok okozzák a magas fűtésszámlát. Nyáron pedig a napelemeket és napkollektorokat érdemes megvizsgálni, ha a tervezettnél kevesebb a megújuló energia.

Ajánlatkérés – Kapcsolat

+36 20 595 2054
info@viaenergia.hu